Tukka tarvitsee biotiinia

Hiukset ja kynnet saavat vahvuutensa ja joustavuutensa keratiinista.

Helposti liuskoittuvat kynnet ja kehon hormonimuutosten myötä ohentunut tukka ovat harmittavan yleinen vaiva naisilla. Sekä hiusten että kynsien pääasiallinen rakennusaine on proteiini nimeltään keratiini: keratiini on juurikin se aine, joka antaa hiuksille ja kynsille niiden lujan ja joustavan rakenteen. Tästä samasta sarveisaineesta koostuvat myös esimerkiksi eläinten sarvet ja höyhenet. Koska keratiinilla on niin mittava rooli hiuksen ja kynnen rakenteessa, sen vähäisyys myös näkyy kehossa helposti.

Merkittävä sekä hiusten että kynsien hyvinvoinnista vastaava mineraali on sinkki. Sinkki osallistuu koko kehon solujen jakautumiseen. Koska sekä hiukset että kynnet uusiutuvat nopeasti, tarvitaan niiden kunnon ylläpitoon runsaasti sinkkiä. Sinkki ei varastoidu elimistöön, joten sitä tulee saada ravinnosta jatkuvasti.

Monipuolisen ruokavalion rinnalla biotiinin riittävä saanti kannattaa varmistaa Ladyvitan Hiukset & kynnet -valmisteella. Hiusten normaalina pysymistä edistävän biotiinin lisäksi tabletit sisältävät sinkkiä ja kuparia: sinkki vahvistaa hiuksia ja tukee kynsien kuntoa, kun taas kupari ylläpitää hiusten omaa väripigmenttiä.