Usein kysyttyä

USEIN KYSYTTYÄ

Terveellinen ja monipuolinen ravinto tarjoaa ihmiselle riittävän määrän ravintoaineita, joita elimistö tarvitsee. Vitamiinien ja kivennäisaineiden saanti saattaa kuitenkin olla väliaikaisesti riittämätöntä, jolloin ravintolisän syöminen on tarpeellista. Tämän lisäksi tietyt ryhmät eivät välttämättä saa riittävästi vitamiineja ja kivennäisaineita nauttimastaan ruokavaliosta. Esimerkkejä tällaisista ryhmistä ovat:

 

  • Henkilöt, jotka eivät syö riittävästi tai heidän energian saantinsa on liian pientä. Tällaisten henkilöiden tulisi harkita ravintoa täydentäviä multivitamiini- ja kivennäisainelisiä. Esimerkiksi vanhukset saattavat syödä liian vähän.
  • Henkilöt, joilla on johonkin sairauteen liittyvä ravintoaineiden imeytyshäiriö.
  • Henkilöt, joilla on tiettyjen ruoka-aineiden yliherkkyys. Esimerkkinä henkilöt, jotka eivät käytä maitotuotteita, joiden tulisi harkita kalsium- ja jodilisää.
  • Naiset, joiden kuukautiset ovat runsasvuotoisia, saattavat tarvita rautalisää.
  • Naisten, jotka ovat raskaana tai suunnittelevat raskautta, tulee saada riittävä määrä foolihappoa. Valtion ravitsemusneuvottelukunta suosittelee kaikille raskautta suunnitteleville ja raskaana oleville naisille 400 mikrogramman foolihappolisää. Foolihappolisän käyttö tulee aloittaa kaksi kuukautta ennen ehkäisyn poisjättämistä ja käyttöä tulee jatkaa 12. ensimmäisen raskausviikon ajan.
  • Henkilöt, joiden D-vitamiinin saanti ei ole riittävää, tulee käyttää D-vitamiinipitoista ravintolisää. Suomessa kaikille lapsille 18. ikävuoteen saakka, raskaana oleville ja imettäville sekä yli 75-vuotiaille henkilöille suositellaan D-vitamiinilisän käyttöä ympäri vuoden. Aikuisille 18-65-vuotiaille D-vitamiinilisän käyttö voi olla tarpeen loka-maaliskuun ajan, mikäli ruokavalio ei sisällä riittävästi D-vitamiinia.
  • Vegaanin ruokavaliota täydennetään aina B12-vitamiinia ja jodia sisältävillä ravintolisillä. Muiden ravintolisien, kuten kalsiumin, riboflaviinin eli B2-vitamiinin, raudan ja sinkin, tarve arvioidaan yksilöllisesti.

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota, vaan toimii täydentävänä elintarvikkeena sen rinnalla.

Ladyvita-valmisteet on kehitetty erityisesti suomalaiselle naiselle. Suomalaisilla naisilla on Ladyvita-valmisteista jo yli 20 vuoden käyttökokemus, sillä Ladyvita-valmisteet on tuotu markkinoille vuonna 1998.

Ladyvita Kollageeni, Menoplus, ja Hiukset & Kynnet tuotteiden tabletti on mantelinmuotoinen, minkä ansiosta tabletti on paljon helpompi niellä kuin tavallinen, pyöreä tabletti. Tablettimuoto on kliinisesti testattu.


Ladyvita 50+ monivitamiinitabletti on perinteinen, hieman mantelinmuotoista tablettia suurempi tabletti.

Ladyvita-valmisteista on haluttu tehdä mahdollisimman monipuolinen ravintoainesisällöltään. Vitamiineja ja kivennäisaineita on haluttu saada Ladyvita-valmisteisiin myös mahdollisimman paljon, niin että nainen saa yhdestä ja samasta valmisteesta kaikki elämänvaiheeseensa sopivat aineet. Vaikuttavien aineiden pakkaaminen yhteen tablettiin tekisi tabletista niin suuren, että se olisi mahdotonta niellä – siksi Ladyvitojen päiväannokset sisältävät useita tabletteja.

Vitamiinien ja kivennäisaineiden imeytymisen kannalta ei vuorokaudenajalla ole merkitystä. Jotkut henkilöt kokevat helpoimmaksi nauttia tabletit illalla, jolloin elimistö valmistautuu aineenvaihdunnallisesti hitaimpaan vuorokaudenaikaan eli yöhön.

Tabletit kannattaa ottaa aterioiden yhteydessä ja jakaa ne usealle eri aterialle. Mikäli tämä ei poista pahoinvointia, kannattaa miettiä, voisiko pahoinvoinnin mahdollisesti aiheuttaa jokin muu tekijä. On myös mahdollista pitää tablettien käytössä pieni tauko ja katsoa, loppuuko pahoinvointi käyttötauon aikana.

Ladyvita-valmisteet säilyvät hyvin huoneenlämmössä valolta suojattuna. Vitamiinien ja kivennäisaineiden teho ja määrät säilyvät hyvin, kun Ladyvita-valmisteet säilytetään asianmukaisesti.

Valmisteen käytön soveltuvuuden parasta ennen -päiväyksen jälkeen voi todeta aistinvaraisesti. Vitamiinien ja kivennäisaineiden määrän ja tehon säilymisen valmistaja ja markkinoija takaavat parasta ennen -päiväykseen saakka. Ehtona tähän on, että Ladyvita-valmistetta säilytetään asianmukaisesti.

Ladyvita-valmisteet valmistetaan Tanskassa.

On tärkeää, että vitamiinivalmisteessa käytetään sellaista D-vitamiinimuotoa, joka takaa D-vitamiinin imeytymisen elimistöön mahdollisimman tehokkaasti. Tutkimuksissa on havaittu, että D3-vitamiini imeytyy elimistöön paremmin kuin D2-vitamiini. Siksi myös Ladyvita-valmisteiden D-vitamiiniksi on valittu D3-vitamiini.

Ladyvita monivitamiini 50+ -tableteissa on raudan ja kalsiumin välissä on tabletissa erityinen liukeneva suojakalvo. Tämä saa aikaan sen, että kalsium ja rauta imeytyvät ruoansulatuksessa eri aikaan, eivätkä tällöin pääse reagoimaan keskenään.

Daidzeiini ja genisteiini ovat kasviestrogeeneihin kuuluvia isoflavonoideja, joita on soijassa ja puna-apilassa. Isoflavonoidit ovat kasveissa esiintyviä rengasrakenteisia yhdisteitä. Ladyvita monivitamiini 50+:n sisältämät daidzeiini ja genisteiini ovat peräisin soijasta.

Ladyvita monivitamiini 50+:n kasviestrogeenit saadaan soijapavusta.

Ladyvita monivitamiini 50+ ei sisällä hormoneja. Sen sijaan se sisältää kasviestrogeenejä. Kasviestrogeenit ovat kasvien sisältämiä aineita, jotka muistuttavat rakenteellisesti naishormonia eli estrogeeniä.