Biotiini ylläpitää hiusten ja kynsien hyvinvointia

Naisen keho käy läpi monia hormonimuutoksia, joiden tuloksena hiukset voivat ohentua ja kynnet liuskoittua.

ladyvita biotiinivalmiste

Sekä hiukset että kynnet tarvitsevat hyvinvointiinsa keratiinia ja sinkkiä. Keratiini on juurikin se aine, joka antaa hiuksille ja kynsille niiden lujan ja joustavan rakenteen. Sinkki taas osallistuu koko kehon solujen jakautumiseen. Koska sekä hiukset että kynnet uusiutuvat nopeasti, tarvitaan niiden kunnon ylläpitoon sinkkiä.

Iän myötä väistämättä aineenvaihdunta heikkenee ja samalla osa ravintoaineista imeytyy huonommin elimistöön kuin työikäisenä.

– Koska hiukset ja kynnet ovat niin sanotusti turhia apuelimiä, eli eivät prioriteettilistan kärjessä kehon kuljettaessa ravintoaineita tarvitsemiinsa paikkoihin, voi ravintolisillä turvata niiden saamia ravintoainepitoisuuksia, kosmetologi-estenomi Maria Kahilampi neuvoo.

Kahilampi on kuullut asiakkailtaan paljon hyviä kokemuksia ravintolisien käytöstä erityisesti hiusten hoidossa: moni on kokenut, että ravintolisien säännöllisellä käytöllä karvat ovat kasvaneet hyvin tai erinomaisesti. Kun hiuksen kasvukausi pitenee, voivat hiukset myös tuntua tuuheammilta.

Kahilampi muistuttaa, että ravintolisien tuomien mahdollisten tulosten kanssa vaaditaan kärsivällisyyttä ja johdonmukaisuutta.

– Lisät pitää muistaa ottaa joka päivä ja tuloksia voi odottaa muutaman kuukauden kuluttua kuurin aloittamisesta.

Monipuolisen ruokavalion rinnalla biotiinin ja sinkin riittävä saanti kannattaa varmistaa Ladyvitan Hiukset & kynnet -valmisteella. Hiusten normaalina pysymistä edistävän biotiinin lisäksi tabletit sisältävät sinkkiä ja kuparia: sinkki edistää sekä hiusten että kynsien pysymistä normaaleina, kun taas kupari ylläpitää hiusten omaa väripigmenttiä.