Viisikymppinen nainen ja nivelet

Useat vaihdevuosi-ikäiset naiset ovat sitä mieltä, että vaihdevuosilla on vaikutusta nivelten hyvinvointiin.

Nainen venyttelemässä Ladyvita Kollageeni

Kun keho ajaa omaa estrogeenintuotantoaan alas vaihdevuosien aikana, vaikuttaa se myös kollageenintuotantoon. Ihmiskeho alkaa jo 25-vuotiaana pikkuhiljaa vähentää kollageenin tuottamista, mutta vaihdevuosien aikana tuotannossa näkyy huomattava muutos alaspäin.

Kollageeni on olennainen tekijä ihmiskehon hyvinvoinnissa: se toimii rustojen, hampaiden ja ikenien rakennusaineena sekä ylläpitää luustoa ja ihon kimmoisuutta. Nivelrustokudoksesta kollageenin osuus on 70 prosenttia.  Rustoa on kaikissa nivelpinnoissa. Kun kollageenintuotanto laskee, voi sillä olla oma vaikutuksensa rustoihin. 

Ladyvitan Kollageeni-valmiste sisältää kananmunakuorimembraania sekä E-, C- ja B-vitamiineja. Kananmunakuorimembraanissa on kollageenin lisäksi hyaluronihappoa. Hyaluronihappo ja kollageeni yhdessä auttavat ylläpitämään ihon kiinteyttä sekä auttavat vähentämään ihon sen iän myötä menettämää joustavuutta. Valmisteen sisältämä C-vitamiini edistää normaalia kollageenin muodostumista ihon, rustojen, hampaiden, ikenien, luuston ja verisuonten normaaleja toimintoja varten.