Vaivattomampiin vaihdevuosiin

Menopaussi tuo mukanaan hikoilua, väsymystä ja ärtyneisyyttä. Oireita voi hoitaa tasapainoisella ruokavaliolla.

Menopaussi eli vaihdevuodet alkavat, kun munasarjojen toiminta alkaa hiipua ja kehon estrogeenintuotanto laskee. Menopaussi voi oireilla mitä moninaisemmilla tavoilla: yleisinä vaivoina ovat muuan muassa kuumat aallot, ärtyneisyys ja väsymys.

– Oireet ovat todella yksilöllisiä, toiset pääsevät helpommalla ja toisilla on hankalampaa. Tämä on se hetki, kun pitää tosissaan alkaa panostamaan terveellisiin elämäntapoihin ja tehdä tilinpäätös siitä, miten haluaa vanhuutensa viettää, kosmetologi, estenomi Maria Kahilampi selittää.

Menopaussin oireita voi pyrkiä hoitamaan ravinnon avulla: tasapainoinen ruokavalio voi auttaa niin heikentyneeseen unenlaatuun kuin monesti vaihdevuosien aikana vaivaaviin kylmiin ja kuumiin aaltoihin. Suunnitelmallisen ruokavalion rinnalle on Kahilammen mukaan hyvä ottaa rinnalle myös harkitusti valitut ravintolisät.

Ladyvita Menoplus sisältää puna-apilaa, joka auttaa naisia selviytymään vaihdevuosista. Puna-apila voi auttaa kuumien aaltojen ja levottoman olon tasoittamisessa sekä vähentää hikoilua. B6-vitamiinista voi saada helpotusta erityisesti väsyneeseen ja uupuneeseen oloon. Vähentynyt estrogeeni voi kuivattaa limakalvoja ja aiheuttaa ohuemman tuntuisen tukan, joihin molempiin tarjoaa apua biotiini: vitamiini tukee hiusten normaalina pysymistä ja limakalvojen normaalia toimintaa.