Vahva luusto läpi elämän

Vaihdevuosien jälkeen naisen keho menettää hälyttävästi luumassaa. Kalsium ja D-vitamiini korjaavat tilannetta tehokkaasti.

ladyvita monivitamiini

Naisen kehon tarpeet muuttuvat iän myötä. Yksi isoimmista muutoksista on menopaussi, jolloin sekä henkinen että fyysinen balanssi heittävät monesti häränpyllyä.

Luusto tarvitsee kalsiumia ja D-vitamiinia läpi elämän, mutta naisen elimistö kaipaa näitä kahta erityisesti vaihdevuosien jälkeen viidenkympin korvilla. Kun keho ajaa omaa estrogeenintuotantoaan pikkuhiljaa alas, menettää kroppa itseensä vuosikymmenten aikana kerättyä luumassaa. Kalsium myös imeytyy iän myötä heikommin. D-vitamiinia taas ani harva saa ravinnosta riittävän määrän.

Kalsium ja D-vitamiini ovat aikamoinen tehoduo: kalsium antaa luille niiden lujuuden, kun taas D-vitamiini tukee normaalin luukudoksen ylläpitämistä sekä auttaa kalsiumia imeytymään. Siksi onkin tärkeää, että molemmat nautitaan samaan aikaan.

Ladyvitan Monivitamiini 50+ –valmiste on suunniteltu nimenomaan vaihdevuosien jälkeiseen aikaan. Tabletit sisältävät sekä kalsiumia että D-vitamiinia päivittäisen saantisuosituksen verran. Monivitamiini 50+ -tabletit sisältävät myös runsaasti muita vitamiineja sekä mineraaleja, kuten foolihappoa, sinkkiä ja magnesiumia. Ladyvita Monivitamiini 50+ tukee monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota ja terveitä elämäntapoja.

Ruokavalion rinnalla luuston kannalta tärkeää on huolehtia riittävästä liikunnasta. Hyviä luita lujittavia lajeja ovat esimerkiksi reipas lenkkeily sekä ryhmäliikuntatunnit, joissa juostaan ja hypitään. Kuntosalitreenillä vahvistunut lihaskudos puolestaan tukee luita, joten oikeaoppisesti tehty painojen nostelukin tukee luuston hyvinvointia olennaisesti.