Lujat luut läpi hormonimuutosten

Menopaussin myötä naisen kehon luumassa heikkenee. Kalsium ja D-vitamiini auttavat tilannetta tehokkaasti.

ladyvita monivitamiini

Luusto ei näy päällepäin, mutta sen kunnolla on valtava merkitys kehon kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta. Menopaussin jälkeen naisten luustossa tapahtuu kuitenkin hälyttäviä muutoksia.

– Vaihdevuosien aikana estrogeenin tuotanto naisten kehossa vähenee, jolloin hormonin suojaava vaikutus luustoon heikkenee. Siksi ihan viimeistään viisikymppisenä olisi paras herätä tarkastelemaan omaa D-vitamiinin ja kalsiumin saantiaan, kosmetologi, estenomi Maria Kahilampi ohjeistaa.

Kahilampi muistuttaa, että ravintolisien kohdalla on tärkeä nauttia toisiaan tukevia ravintoaineita, jotta niistä saadaan parhaat mahdolliset tehot irti. Esimerkiksi ilman kalsiumia D-vitamiini ei imeydy elimistöön.

– Hyvät ravintolisät ovat hintansa arvoisia, sillä niissä on huomioitu imeytymiset asianmukaisesti.

Ladyvitan Monivitamiini 50+ -valmiste on suunniteltu nimenomaan vaihdevuosi-ikäisille naisille. Tabletit sisältävät sekä kalsiumia että D-vitamiinia päivittäisen saantisuosituksen verran. Kalsium ja D-vitamiini edistävät luiden pysymistä normaaleina. Monivitamiini 50+ -tabletit sisältävät myös runsaasti muita vitamiineja sekä mineraaleja, kuten foolihappoa, sinkkiä ja magnesiumia. Valmisteessa on myös soijan isoflavonoideja.