Kollageenilla on tärkeä rooli kehon hyvinvoinnissa

Iän myötä kimmoisuutensa kadottanut iho voi kieliä kollageenin määrän muutoksesta.

ladyvita kollageenivalmiste

– Aiemmin, kun ihmisten ruokavalioon kuului eläinten rustoja ja nahkoja, kollageenia saatiin runsaasti ravinnosta. Koska harva nykyään enää syö tällaisia osia, kannattaa kollageenin saantia turvata ravintolisien kautta, suosittelee kosmetologi-estenomi Maria Kahilampi.

Keho kyllä tuottaa kollageenia luonnostaan, mutta tuotanto heikkenee pikkuhiljaa iän myötä. Viisikymppisen kroppa tuottaa jopa kolmasosan vähemmän kollageenia parikymppisen kehoon verrattuna.

– Ihmisen oma kollageenintuotanto alkaa heikentyä noin 25-vuotiaana. Niinpä jo alle kolmekymppisenä olisi hyvä alkaa huolehtia riittävästä kollageenin saannista , Kahilampi selittää.

Kollageenilla on monta tärkeää roolia ihmiskehossa: se on olennainen tekijä muun muassa ihon kiinteyden ja luuston ylläpidossa sekä välttämätön rakennusaine esimerkiksi rustoille, hampaille ja ikenille .

– Nivelrustosta suurin rakennusaine on kollageeni.

Ladyvitan Kollageeni-valmiste sisältää kananmunakuorimembraania sekä E-, C- ja B-vitamiineja. Kananmunakuorimembraanissa on kollageenin lisäksi hyaluronihappoa. Hyaluronihappo ja kollageeni yhdessä auttavat ylläpitämään ihon kiinteyttä sekä auttavat vähentämään ihon sen iän myötä menettämää joustavuutta. Valmisteen sisältämä C-vitamiini edistää normaalia kollageenin muodostumista ihon, luuston, hampaiden, ikenien ja rustojen normaalia toimintaa varten. Rustoa on kaikissa nivelpinnoissa.