Koostumus

Sisältävätkö Ladyvita-valmisteet

  • maitoproteiinia tai laktoosia? Ladyvita-valmisteet eivät sisällä ainesosia maidosta.
  • gluteenia? Ladyvita-valmisteet eivät sisällä ainesosia gluteenipitoisista viljoista.
  • hiivaa? Ladyvita-valmisteet eivät sisällä ainesosia hiivasta.
  • sokeria? Ladyvita-valmisteet eivät sisällä ainesosia sokerista.
  • makeutusaineita? Ladyvita-valmisteet eivät sisällä makeutusaineita.
  • soijaa? Ladyvita ja Ladyvita Mama eivät sisällä soijaa, mutta Ladyvita 50+ sisältää soijasta peräisin olevia kasviestrogeeneja.
  • perunaa? Ladyvita-tuotteet sisältävät valmistusaineena maltodekstriiniä, joka on peräisin perunatärkkelyksestä.
  • viljaa? Ladyvita-tuotteet eivät sisällä valmistusaineina mitään viljaa. Valmistuksen apuaineena käytetään maissitärkkelystä. Koska maissitärkkelys on valmistuksen apuaine eikä maissi kuulu yleisesti allergisoiviin aineisiin, ei sitä ole merkitty Ladyvita-tuotteiden ainesosaluetteloon.

Sisältävätkö Ladyvita-valmisteet D3- vai D2-vitamiinia?

On tärkeää, että vitamiinivalmisteessa käytetään sellaista D-vitamiinimuotoa, joka takaa D-vitamiinin imeytymisen elimistöön mahdollisimman tehokkaasti. Tutkimuksissa on havaittu, että D3-vitamiini imeytyy elimistöön paremmin kuin D2-vitamiini. Siksi myös Ladyvita-valmisteiden D-vitamiiniksi on valittu D3-vitamiini.

Kalsium estää elimistössä raudan imeytymistä. Koska Ladyvita-tuotteissa on kalsiumia ja rautaa, imeytyykö niistä rauta elimistöön?

Ladyvita–tableteissa on raudan ja kalsiumin välissä on tabletissa erityinen liukeneva suojakalvo. Tämä aiheuttaa sen, että kalsium ja rauta imeytyvät ruoansulatuksessa eri aikaan ja eivät näin pääse reagoimaan keskenään.

Miksi Ladyvitassa on kalsiumia vain 600 mg, Ladyvita Mamassa ja Ladyvita 50+:ssa 800 mg?

Ladyvitat on suunniteltu eri elämänvaiheissa olevien naisten tarpeisiin. Koska kalsiumin saantisuositus on suurempi raskaana olevilla ja imettävillä sekä vaihdevuosi-ikäisillä kuin hedelmällisessä iässä olevilla aikuisilla naisilla, on sen määrä pienempi Ladyvitassa kuin kahdessa muussa Ladyvita-perheen valmisteessa.

Miksi Ladyvita sisältää magnesiumia vain 100 mg, Ladyvita Mama ja Ladyvita 50+ 300 mg?

Kalsiumia ja magnesiumia on hyvä saada tasapainoisesti suhteessa toisiinsa. Ladyvitan kalsiummäärä on pienempi kuin Ladyvita Maman ja Ladyvita 50+:n kalsiummäärä – siksi siinä on myös vähemmän magnesiumia kuin kahdessa muussa Ladyvita-perheen valmisteessa.